Dr.Kalmantis
Κινητό 6972 839327
Σταθερό 2108252505

Βιογραφικό

Κωνσταντίνος Καλμαντής​

Ο Κωνσταντίνος Καλμαντής γεννήθηκε στην Αθήνα τον Ιούνιο του 1968. Αποφοίτησε από το 2ο Πρότυπο Λύκειο Αθηνών με Άριστα και εισήχθη στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών με Πανελλήνιες εξετάσεις. Εργάσθηκε στην Α! Χειρουργική κλινική του Νοσοκομείου «ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ» και κατά τα έτη 2002 – 2006 ειδικεύτηκε στην Μαιευτική – Γυναικολογία στην Πανεπιστημιακή Κλινική του Νοσοκομείου «ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ» με ενεργό συμμετοχή στο επιστημονικό και εκπαιδευτικό έργο της κλινικής.

Το 2007 εξελέγη αριστούχος διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Η κύρια ερευνητική του δραστηριότητα εστιάζεται στον ρόλο της τρισδιάστατης – τετρασδιάστατης υπερηχογραφίας στις ωοθήκες, στο μαστό και στο ενδομήτριο.  Το ιδιαίτερο ενδιαφέρον και ο ζήλος του στον τομέα της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής τον ώθησαν στην εκμάθηση των μεθόδων υστεροσκοπικής χειρουργικής και στην μελέτη ερευνητικού πρωτοκόλλου που αφορούν στην εμφυτευτική ικανότητα του ενδομητρίου. Για τον λόγο αυτό, ειδικεύτηκε σε κέντρα τόσο του εξωτερικού όσο και του εσωτερικού.

 1. Εκπαίδευση στις αρχές τρισδιάστατης – τετραδιάστατης Power-Doppler

  Εκπαίδευση στις αρχές τρισδιάστατης – τετραδιάστατης Power-Doppler υπερηχογραφίας στο Τμήμα Υπερηχογραφίας της Μαιευτικής και Γυναικολογικής κλινικής, Svetι-Duh, Ζάγκρεμπ Κροατίας (Καθηγητής KurjakA.)

 2. Απόκτηση Πιστοποιητικού Also Advanced Life Support in Obstetrics

 3. Εκπαίδευση στην τρισδιάστατη υπερηχογραφία μαστού

  Εκπαίδευση στην τρισδιάστατη υπερηχογραφία μαστού και πιστοποίηση επιτυχούς ολοκλήρωσης του προγράμματος (MammosonographyCourse) από την Διεθνή Ακαδημία Υπερήχων στην Ιατρική (Ι. Α. Μ. J.), Σάλτσμπουργκ, Αυστρία.

 4. 1.Εξεδίκευση στην Υστεροσκοπική Χειρουργική στην πανεπιστημιακή κλινική του ΓΝΑ Αλεξάνδρα και ενεργός συμμετοχή στις δραστηριότητες του τμήματος Γυναικολογικής Ενδοσκόπησης.

  2.Απόκτηση Διδακτορικής Διατριβής [Ελληνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών] με τίτλο
  Ο Ρόλος της τρισδιάστατης Power Doppler Υπερηχογραφίας στην πρόγνωση των ογκων ωοθηκής.

 5. Εξειδίκευση στην Μαιευτική – γυναικολογική υπερηχογραφία στην Πανεπιστημιακή κλινική Perugia στην Ιταλία.

 6. 1.Απόκτηση Πιστοποιητικού Κολποσκόπησης [Ελληνικη εταιρεία παθολογίας τραχήλου και κολποσκόπησης]

  2.Απόκτηση τίτλου επάρκειας και αδεια εκτέλεσης υπερήχων στην Μαιευτική-Γυναικολογία

  Ιδιωτικό ιατρείο. Είναι επιστημονικός συνεργάτης της Α! Μ/Γ κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών του Νοσοκομείου Αλεξάνδρας και υπεύθυνος του τμήματος Γυναικολογικής Υπερηχογραφίας σε Ιδιωτικό Μαιευτήριο.

 7. Οκτώβριος 2015 ως Ιανουάριο 2022 Κατέχει τη θέση επιμελητού Α' στο Γ.Ν.Α. Αλεξάνδρα.

Σκοπός του είναι η συνέχιση της έρευνας της τρισδιάστατης – τετραδιάστατης υπερηχογραφίας:

1.Ως πρωταρχικό μέσο ανίχνευσης γυναικολογικού καρκίνου (screening)
2.Ως μέσο για τη διερεύνηση της Υπογονιμότητας
3.Στο πεδίο της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής για την πληρέστερη εκτίμηση της ενδομητρικής κοιλότητας, για την επιτυχή έκβαση κυήσεων .
Πιστεύει ότι η καθημερινή πολύωρη και παραγωγική απασχόληση είναι η βάση για την επιτυχία. Το πρότυπο του επιτυχημένου γιατρού σήμερα είναι η άψογη θεωρητική και κλινική κατάρτιση, η χειρουργική δεινότητα και το ερευνητικό και διδακτικό του ενδιαφέρον. Πρέπει να ασκούμε κατά το βέλτιστο την τρέχουσα Ιατρική αλλά και να συμμετέχουμε ενεργά στη δημιουργία της Ιατρικής του αύριο.

Ο Κωνσταντίνος Καλμαντής είναι μέλος πολλών ελληνικών και ξένων επιστημονικών εταιρειών και έχει λάβει μέρος σε πλήθος συνεδρίων τόσο στον Ελλαδικό χώρο όσο και στο εξωτερικό.

Έχει πραγματοποιήσει διαλέξεις ως προσκεκλημένος ομιλητής σε ελληνικά και παγκόσμια  συνέδρια ενώ έχει συμβάλλει στην οργάνωση επιστημονικών σεμιναρίων της Πανεπιστημιακής κλινικής του Νοσοκομείου Αλεξάνδρα.

Συμμετέχει ως εκπαιδευτής στο Πρακτικό Μέρος (Hands-onSessions) των σεμιναρίων τρισδιάστατης – τετραδιάστατης υπερηχογραφίας και υστεροσκοπικών χειρουργικών τεχνικών που διοργανώνονται από τις Πανεπιστημιακές Κλινικές Ελλάδος και εξωτερικού.

Πλούσιο δε είναι το επιστημονικό – συγγραφικό του έργο, με δημοσιεύσεις και ανακοινώσεις σε έγκριτα ελληνικά και ξένα περιοδικά (Διεθνής Βιβλιοθήκη Επιστημονικών δεδομένων – PubMedNCBI).Οι δημοσιεύσεις αυτές αφορούν κυρίως το ρόλο της τρισδιάστατης υπερηχογραφίας και της χειρουργικής υστεροσκόπησης στη διάγνωση γυναικολογικών παθήσεων.

Μέλος επιστημονικών εταιρειών:

1.Μέλος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών

2.Μέλος του Βρετανικού Συλλόγου

3.Μέλος της Εταιρείας Υπερήχων στην Μαιευτική και Γυναικολογία

4.Μέλος της Ελληνικής Περιγεννητικής Ιατρικής

5.Μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Γυναικολογικής Ενδοκρινολογίας

6.Μέλος της Ελληνικής Μαιευτικής και Γυναικολογικής Εταιρείας

7.Μέλος της Ελληνικής Εταιρίας κολποσκόπησης και παθολογίας τραχήλου

8.Μέλος της International Academy of Medical Ultrasound

9.Μέλος της European Society of Contraception

10.Μέλος της European Society of Gynaecological endoscopy

11.Μέλος της Ελληνικής Εταιρίας Γυναικολογικής Ογκολογίας

12.Μέλος της International Society of ultrasound in obstetrics and gynecology.

13.Μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Υπερήχων στην Ιατρική και Βιολογία (H.S.U.M.B.)

14.Μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Κατωτέρου Γενετικού Συστήματος (ΕΚΓΕ).