Dr.Kalmantis
Κινητό 6972 839327
Σταθερό 2108252505

Τρισδιάστατος VS Δισδιάστατος Υπέρηχος

Τρισδιάστατος vs Δισδιάστατος Υπέρηχος

Μοιραστείτε αυτήν την ανάρτηση

Αν και το συμβατικό διακολπικό υπερηχογράφημα έχει καθιερωθεί σαν αποτελεσματική και αξιόπιστη τεχνική για την απεικόνιση της μήτρας, των ωοθηκών και του μαστού, εν τούτοις παρουσιάζει το μειονέκτημα της μη ολοκληρωμένης απεικόνισης της βλάβης. Αντίθετα, η Τρισδιάστατη υπερηχογραφική ανάλυση 3-D και 3-DPD παρέχει το πλεονέκτημα του άμεσου εντοπισμού της βλάβης, της ακριβούς μέτρησης του νεοπλάσματος του γυναικείου συστήματος, της πολυεπίπεδης παρουσίασής του και έχει προγνωστική αξία στην ανίχνευση μιας αρχόμενης κακοήθειας. Δηλαδή, δίνεται γρήγορα και άμεσα η δυνατότητα να καθορισθεί η κακοήθεια ή καλοήθεια της βλάβης. Επίσης, μπορεί να θέτει θεραπευτικές επιλογές και να ορίζει αν μπορεί να γίνει ενδοσκοπική χειρουργική επέμβαση (υστεροσκόπησηλαπαροσκόπηση) έναντι μιας επιθετικής χειρουργικής επέμβασης (λαπαροτομία).

Τέλος, είναι σημαντικός ο ρόλος του 3D υπερήχου στη διερεύνηση της υπογονιμότητας, με τον έλεγχο της ενδομητρικής κοιλότητας, των ωοθηκών και την εκτίμηση της λειτουργικότητας αυτών για την επιτυχή έκβαση των κυήσεων.

Η κύρια προϋπόθεση είναι ότι η νέα αυτή τεχνολογική καινοτομία του 3D-υπερήχου πρέπει να βρίσκεται στα χέρια γυναικολόγου – υπερηχογραφιστή με υψηλό γνωστικό επίπεδο (confidentsonographer).